Opdracht 3: UnSelfish
Toen het boekje af was heb ik het voorgelezen aan mijn oppaskindje (5 jaar). Ze vond het een leuk verhaaltje maar ze vond vooral de illustraties mooi.
Ik heb mijn boekje zelf gebonden met naald en draad. Het ging eigenlijk makkelijker dan ik dacht maar ik moest er wel de tijd voor nemen want de pagina's zijn best wel dik dus heb ik de naald per pagina er doorheen moeten steken.
Het boekje is gemaakt op A4 papier en ik heb het zelf geprint. Het papier waarop het geprint is, is lazerprintpapier. Dat is wat dikker/steviger papier en het heeft en het blad is mat.
Hieronder heb je een aantal voorbeelden van pagina's die in mijn boek staan.
Ik heb voor dit lettertype gekozen omdat het eruit ziet alsof ze het op een basisschool zouden kunnen gebruiken dus daarom past het beter bij de doelgroep (4/5 jarige).
Voorblad van mijn boekje! Ik ben zeer tevreden met al mijn illustraties van mijn boekje, vooral dat alles zo getekend maar toch ook erg clean is.
Met InDesign te werken vond ik best lastig. Ik was net een beetje gewend aan Adobe Illustrator en nu moest ik weer een nieuw programma onder de knie krijgen. Gelukkig kwam ik er met wat filmpjes op YouTube en wat handige tips van mijn vriend wel doorheen.
Brainstorm voor mijn kinderboek. Ik wil graag een kinderboekje maken dat gaat over een robotje die de goede dingen van de coronacrisis laat zie naan kinderen. Bijvoorbeeld dat het beter voor het milieu is omdat er minder vliegtuigen rond vliegen en dat je nu minder uiteten gaat en dat goed is voor je spaarpot.
Opdracht 2: Context
Mijn poster zou ik plaatsen bij de ingang van het ziekenhuis omdat de conclusie van de poster zegt: kasplant erbij. Het ziekenhuis wil voorkomen dat er kasplanten erbij komen dus waarschuwen ze de mensen met deze poster.
Derde poster ontwerp. Hierbij heb ik niet zo heel veel meer veranderd omdat ik het concept met het recycle logo er graag in wilde houden. Ik heb wel het lettertype dikker en neutraler gemaakt omdat je dat ook altijd bij het recycle logo ziet. Verder heb ik de rode pijlen weggehaald omdat ik het leuker vind om die met een rode marker op de dag van de presentatie zelf erop wilde zetten.
Mijn tweede ontwerp voor mijn poster heb ik ervoor gekozen dat ik het iets anders zou aanpakken dan de eerste want de eerste vond ik nogal saai. Ik wilde graag dat je de tekst iets anders zou lezen dus heb ik het recycle logo erin toegevoegd en is het de bedoeling dat je de woorden met de pijlen mee leest. Het zou eigenlijk ook logisch moeten klinken wat er dan staat maar dat is helaas niet helemaal gelukt. Dit lees je nu: bomen erbij, zuurstof gekapt en kasplant gebrek. Omdat ik er met rode pijlen overheen ben gegaan lees je het nu anders namelijk: bomen gekapt, zuurstof gebrek en kasplant erbij. En op dit moment is dat ook zo want in de ideale staat zouden die rode pijlen er niet staan maar omdat het nu slecht gaat met het klimaat geef ik op deze manier dat ook duidelijk aan. Dat komt ook omdat mijn quote best wel hard kan overkomen (vind ik zelf) omdat het in eerste instantie er best wel speels uitziet maar als je dan die laatste zin leest van kasplant erbij dan komt dat meteen vrij hard over en dat is ook precies de bedoeling.
Uitvoering van mijn eerste poster via Adobe Illustrator. Ik vond het best moeilijk om met dat programma te werken want het was mijn eerste keer en ik ben ook wel een digibeet dus dat zit ook niet echt mee. Voor dit eerste ontwerp heb ik een beetje met letters gespeeld en uitgevogeld wat je er allemaal mee kon. Het ontwerp, dus bomen, zuurstof en kasplant heb ik op die manier bewerkt omdat het daar vooral omgaat.
Brainstorm voor mijn eerste poster.
Opdracht 1: Typografie 2
Met deze opdracht waren mijn groepje en ik klein begonnen. Eerst legden we 5 foto's naast elkaar en daarna werden dat er steeds meer. We hebben de foto's op verschillende manieren gesorteerd bijvoorbeeld op kleur, lettertype, achtergrond en de betekenis van de letters. Uiteindelijk is dit het resultaat geworden.
Opdracht 1: Typografie 1
Voor deze opdracht ben ik samen met Chris en Lieke naar het stedelijk Museum gegaan om daar foto's te maken. Op dat moment toen wij daarheen gingen was er een expositie van affiches met verschillende lettertypes dus wij vonden het een leuk idee om daar naartoe te gaan. Waar ik vooral op heb gelet tijdens het maken van de foto's is de vorm van de letters en niet zo zeer de kleur of de achtergrond.
Comments